Ultimele subiecte
» topic de ... SALUTScris de Tania Vin Oct 30, 2015 6:28 pm
» Dedicatii pentru cei dragi si nu numai ...
Scris de hotsexyro Vin Mar 02, 2012 10:44 am
» Astazi, intr-o cugetare ....
Scris de hotsexyro Mier Feb 29, 2012 2:41 pm
» LA MULTI ANI,MENA!
Scris de hotsexyro Mar Feb 14, 2012 8:13 am
» LA MULTI ANI,motzul meu preferat!
Scris de hotsexyro Dum Feb 12, 2012 7:10 am
» Micul Print sau... despre iubire....
Scris de hotsexyro Sam Feb 04, 2012 9:00 am
» Micul fotograf:)
Scris de hotsexyro Mier Ian 04, 2012 2:49 pm
» Azi, intr-o melodie .....
Scris de hotsexyro Lun Dec 26, 2011 4:35 pm
» Despre Dor!
Scris de hotsexyro Joi Dec 15, 2011 7:00 am
» sectiunea BANCURI
Scris de hotsexyro Sam Dec 03, 2011 10:55 am
» Mesajul din sticla
Scris de hotsexyro Mier Noi 30, 2011 7:53 am
» Poftiti cu incredere (remix) :))
Scris de nicknistor Lun Noi 28, 2011 9:30 pm
» Care credeti ca este realitatea..?
Scris de Seshat Dum Oct 23, 2011 1:33 am
» Visele de la pachet...
Scris de hotsexyro Sam Oct 22, 2011 5:09 pm
» LA MULTI ANI,draga ANDRA!
Scris de hotsexyro Lun Oct 10, 2011 11:47 am
» Gradini si parcuri
Scris de hotsexyro Lun Sept 05, 2011 2:46 pm
» Surasul interior
Scris de hotsexyro Lun Sept 05, 2011 2:29 pm
» Amintiri de vacanta
Scris de hotsexyro Lun Sept 05, 2011 2:26 pm
» Vesti bune :)
Scris de hotsexyro Sam Aug 27, 2011 8:48 am
» Despre femei
Scris de hotsexyro Mar Mai 10, 2011 12:30 pm
Top postatori
Only (19411) | ||||
enola_gay (12892) | ||||
quanchi (12068) | ||||
hotsexyro (11940) | ||||
vlavi (9100) | ||||
Mena (7546) | ||||
CROCODILU' (5056) | ||||
TAVIC (5001) | ||||
Tania (4875) | ||||
fabienne05 (4363) |
Horoscop
Ceas
Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
+20
mademoiselle52
Tania
furtunosul
Andi
varsator
TAVIC
Oana
fabienne05
Mena
quanchi
Didina
Tataita
abyss
hotsexyro
leoaika
Tasha
nicknistor
Rechinu07
vlavi
enola_gay
24 participanți
Pagina 1 din 11
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Deschid acest topic in care gospodinele-bubulinele , sa posteze retete de mancare interesante sau care cred ele ca merita sa le incercam ...
Incep prin a posta o reteta de sezon ( si nu numai ) care are mare trecere pe " dincolo" :
Salata Cezar
4 portii
Timp de gatit: 45 min.
550 calorii, 38 g grasimi per portie
Ingrediente:
pentru sos:
* 1 ou
* 6 linguri ulei de masline
* sucul de la 1 lamaie
* 1 catel de usturoi mic, taiat bucati
* 2 fileuri de ansoa
* 25 g parmezan, ras
pentru salata:
* 1 bagheta de 20 cm, taiata felii
* 3 linguri ulei de masline
* 25 g parmezan, ras
* 200 g piept de pui, dezosat si curatat de pielite (pentru o varianta mai exotica, puteti inlocui cu 200 g creveti sau cozi de raci)
* 2 capatani de salata verde creata, spalata, scursa si rupta bucati
* 50 g parmezan razuit fasii mari
Mod de preparare:
Sosul preparat special pentru aceasta salata este mai consistent decat o simpla vinegreta si, de aceea, merita sa incerci si tu.
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180ºC. Lasati oul sa fiarba in apa clocotinda timp de 4 minute, apoi treceti sub jet de apa rece si curatati-l de coaja.
Amestecati-l foarte bine cu celelalte ingrediente pentru sos (cel mai bine intr-un blender) si presarati piper negru, proaspat macinat.
Asezati feliile de paine intr-o tava de copt si stropiti-le cu 2 linguri ulei de masline. Presarati parmezan si dati-le la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp, pe gratarul incins, frigeti la foc potrivit carnea de pui, presarata cu un praf de sare; lasati timp de 12 minute, pana se patrunde. Apoi taiati fasii.
Puneti foile de salata intr-un bol incapator si turnati sosul. Amestecati, pentru a se unge uniform, si dupa aceea impartiti salata pe 4 farfurii. Deasupra asezati crutoanele, carnea si presarati fasiile de parmezan.
Inainte de a servi, presarati piper negru, proaspat macinat.
Incep prin a posta o reteta de sezon ( si nu numai ) care are mare trecere pe " dincolo" :
Salata Cezar
4 portii
Timp de gatit: 45 min.
550 calorii, 38 g grasimi per portie
Ingrediente:
pentru sos:
* 1 ou
* 6 linguri ulei de masline
* sucul de la 1 lamaie
* 1 catel de usturoi mic, taiat bucati
* 2 fileuri de ansoa
* 25 g parmezan, ras
pentru salata:
* 1 bagheta de 20 cm, taiata felii
* 3 linguri ulei de masline
* 25 g parmezan, ras
* 200 g piept de pui, dezosat si curatat de pielite (pentru o varianta mai exotica, puteti inlocui cu 200 g creveti sau cozi de raci)
* 2 capatani de salata verde creata, spalata, scursa si rupta bucati
* 50 g parmezan razuit fasii mari
Mod de preparare:
Sosul preparat special pentru aceasta salata este mai consistent decat o simpla vinegreta si, de aceea, merita sa incerci si tu.
Preincalziti cuptorul la semnul 4/180ºC. Lasati oul sa fiarba in apa clocotinda timp de 4 minute, apoi treceti sub jet de apa rece si curatati-l de coaja.
Amestecati-l foarte bine cu celelalte ingrediente pentru sos (cel mai bine intr-un blender) si presarati piper negru, proaspat macinat.
Asezati feliile de paine intr-o tava de copt si stropiti-le cu 2 linguri ulei de masline. Presarati parmezan si dati-le la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp, pe gratarul incins, frigeti la foc potrivit carnea de pui, presarata cu un praf de sare; lasati timp de 12 minute, pana se patrunde. Apoi taiati fasii.
Puneti foile de salata intr-un bol incapator si turnati sosul. Amestecati, pentru a se unge uniform, si dupa aceea impartiti salata pe 4 farfurii. Deasupra asezati crutoanele, carnea si presarati fasiile de parmezan.
Inainte de a servi, presarati piper negru, proaspat macinat.
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Salata Cezar e preferata fiică-mii!
Dragilor, mie îmi plac mâncărurile consistente, carnea din belşug, aşa că nu vă aşteptaţi la cine ştie ce mâncăruri uşoare.
Vă spun cum am adaptat eu reţeta clasică de musaca astfel încât să evit călirea cărnii, prăjitul cartofilor.
Tai cartofii în rondele groase de 1cm., fierb un pic în apă cu sare (cam 3 minute după ce le iau spuma (dacă pun bostănei, îi tai în bucăţi de 5, 6cm şi tot 3 minute îi las în apa clocotită, apoi îi scot şi-i tai felii)
Tai 1 ceapă, o călesc/ înăbuş, adaug morcov ras, orezul, călesc până se înmoaie orezul(adaug câte un pic de apă caldă şi amestec des) las să se răcească, amestec cu carnea tocată, cu verdeaţa şi cu suc de roşii, pun 2 sau 3 ouă, condimente după gust şi toane.
Pun un pic de apă pe fundul cratiţei, aşez un strat de cartofi, apoi carnea, un strat de bostănei (dacă ai vinete, alea trebuie călite!),iarăşi carne şi ultimul strat- felii de roşii. Merge şi numai cu cartofi dar mie îmi place mai mult alternanţa aia de culori şi de texturi. Adaug apă, pun la cuptor, las cca o oră chiar peste, apoi scot cratiţa şi torn peste roşii 3 ouă amestecate cu 3 linguri de apă şi bătute bine.
Introduc iar la cuptor şi mai las câteva minute până ce oul se coace.
Să vă zic "POFTĂ BUNĂ!"? Ok! Să fie!
Dragilor, mie îmi plac mâncărurile consistente, carnea din belşug, aşa că nu vă aşteptaţi la cine ştie ce mâncăruri uşoare.
Vă spun cum am adaptat eu reţeta clasică de musaca astfel încât să evit călirea cărnii, prăjitul cartofilor.
Tai cartofii în rondele groase de 1cm., fierb un pic în apă cu sare (cam 3 minute după ce le iau spuma (dacă pun bostănei, îi tai în bucăţi de 5, 6cm şi tot 3 minute îi las în apa clocotită, apoi îi scot şi-i tai felii)
Tai 1 ceapă, o călesc/ înăbuş, adaug morcov ras, orezul, călesc până se înmoaie orezul(adaug câte un pic de apă caldă şi amestec des) las să se răcească, amestec cu carnea tocată, cu verdeaţa şi cu suc de roşii, pun 2 sau 3 ouă, condimente după gust şi toane.
Pun un pic de apă pe fundul cratiţei, aşez un strat de cartofi, apoi carnea, un strat de bostănei (dacă ai vinete, alea trebuie călite!),iarăşi carne şi ultimul strat- felii de roşii. Merge şi numai cu cartofi dar mie îmi place mai mult alternanţa aia de culori şi de texturi. Adaug apă, pun la cuptor, las cca o oră chiar peste, apoi scot cratiţa şi torn peste roşii 3 ouă amestecate cu 3 linguri de apă şi bătute bine.
Introduc iar la cuptor şi mai las câteva minute până ce oul se coace.
Să vă zic "POFTĂ BUNĂ!"? Ok! Să fie!
vlavi- Scutier
- Sex :
Numar mesaje : 9100
Puncte : 12143
Reputatie : 121
Localizare : Braila Varsta : 66
Data nasterii : 30/10/1957
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Intr-o salata se poate pune orice - dupa gust, dupa ce avem in frigider, dupa pofta... Totusi, exista cateva retete consacrate de salate care se fac dupa instructiuni vechi de zeci de ani si care inca mai sunt in voga. Iata cum pregatim trei dintre cele mai faimoase salate din lume:
Salata Caprese e un tip de salata din regiunea italiana Campania. Salata se prepara din felii de mozzarella, rosii si busuioc, asezate una langa cealalta. Se condimenteaza cu sare, piper si ulei de masline. Unele versiuni mai contin si usturoi taiat marunt, patrunjel si diverse dressinguri. Iata cum se pregateste: Ingrediente:
3 rosii coapte, dar tari, 2 bulgari de mozzarella, foi de busuioc sau oregano, sare, ulei de masline, salata verde
Mod de preparare:
Se taie rosiile si se aseaza pe o farfurie sau pe un fund de lemn cu 2-3 foi de salata verde - pe fiecare felie de rosie se aseaza o felie de mozzarella, o foaie de busuioc sau oregano, sare si ulei de masline.
Salata Coleslaw e o salata care e preparata, in principal, din varza taiata fin si, in unele variante, morcovi. De asemenea, unele retete de coleslaw contin si alte ingrediente, precum varza rosie, branza, ananas sau mar. De obicei e servita cu un dressing simplu, din ulei, otet si ierburi, dar in America se serveste de obicei cu maioneza sau chiar mustar. Iata cum se pregateste:
Ingrediente:
300g varza alba, 150g morcovi, 2 tulpini de telina, 6 linguri otet, 1 lingura faina, 6 linguri apa,1 lingurita mustar, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 6 lingura smantana, 20 g unt sau smantana.
Mod de preparare:
Varza, morcovii si telina se dau pe razatoare. Apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul se fierb, se adauga smantana si untul si se mesteca bine pana la omogenizare. Acest sos se amesteca cu legumele, se pune in salatiera si se serveste.
Salata Waldorf se prepara din mar dat pe razatoare, telina, alune de padure, struguri si maioneza. Salata a fost inventata in anul 1893 chiar la Hotelul Waldorf din New York City. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
3 mere verzi, 4 fire de telina americana, 1 cutie compot ananas, 150 gr. nuci
Mod de preparare:
Merele se decojesc si se taie in cubulete. Se pune peste ele lamaie, sa nu se innegreasca. Telina se taie in straifuri de aprox. 1 cm. Ananasul se scoate din cutie fara sirop si se adauga la mere, telina si nuci (optional nucile se pot taia). Se face maioneza la care se adauga o lingura de smantana si o lingura de apa. Maioneza se toarna peste ingrediente si se potriveste de piper.
Si cum ziceam si la inceput salata se poate face cu orice. Luati legumele si dati-le in fiecare zi un alt gust..... Pofta buna !
Salata Caprese e un tip de salata din regiunea italiana Campania. Salata se prepara din felii de mozzarella, rosii si busuioc, asezate una langa cealalta. Se condimenteaza cu sare, piper si ulei de masline. Unele versiuni mai contin si usturoi taiat marunt, patrunjel si diverse dressinguri. Iata cum se pregateste: Ingrediente:
3 rosii coapte, dar tari, 2 bulgari de mozzarella, foi de busuioc sau oregano, sare, ulei de masline, salata verde
Mod de preparare:
Se taie rosiile si se aseaza pe o farfurie sau pe un fund de lemn cu 2-3 foi de salata verde - pe fiecare felie de rosie se aseaza o felie de mozzarella, o foaie de busuioc sau oregano, sare si ulei de masline.
Salata Coleslaw e o salata care e preparata, in principal, din varza taiata fin si, in unele variante, morcovi. De asemenea, unele retete de coleslaw contin si alte ingrediente, precum varza rosie, branza, ananas sau mar. De obicei e servita cu un dressing simplu, din ulei, otet si ierburi, dar in America se serveste de obicei cu maioneza sau chiar mustar. Iata cum se pregateste:
Ingrediente:
300g varza alba, 150g morcovi, 2 tulpini de telina, 6 linguri otet, 1 lingura faina, 6 linguri apa,1 lingurita mustar, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 6 lingura smantana, 20 g unt sau smantana.
Mod de preparare:
Varza, morcovii si telina se dau pe razatoare. Apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul se fierb, se adauga smantana si untul si se mesteca bine pana la omogenizare. Acest sos se amesteca cu legumele, se pune in salatiera si se serveste.
Salata Waldorf se prepara din mar dat pe razatoare, telina, alune de padure, struguri si maioneza. Salata a fost inventata in anul 1893 chiar la Hotelul Waldorf din New York City. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
3 mere verzi, 4 fire de telina americana, 1 cutie compot ananas, 150 gr. nuci
Mod de preparare:
Merele se decojesc si se taie in cubulete. Se pune peste ele lamaie, sa nu se innegreasca. Telina se taie in straifuri de aprox. 1 cm. Ananasul se scoate din cutie fara sirop si se adauga la mere, telina si nuci (optional nucile se pot taia). Se face maioneza la care se adauga o lingura de smantana si o lingura de apa. Maioneza se toarna peste ingrediente si se potriveste de piper.
Si cum ziceam si la inceput salata se poate face cu orice. Luati legumele si dati-le in fiecare zi un alt gust..... Pofta buna !
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Dressinguri
Conceptul de dressing de salata variaza de la o cultura la alta. Spre exemplu, sosul vinegreta este foarte folosit in Europa de sud, in vreme ce maioneza e mai populara in Europa de Est si Rusia. In Danemarca, cele mai multe dressinguri de salata se bazeaza pe smantana. In America de Nord exista cea mai mare varietate de dressing-uri, inspirate din toate culturile.
In Romania, cel mai popular dressing este o simpla combinatie de ulei si otet, care, de fapt, nu aduce foarte multa savoare salatei. Iata care e povestea celor mai populare sosuri de salata si cum se pregatesc ele:
Blue Cheese Dressing eun sos popular in America. E preparat, de obicei, din maioneza, smantana, branza cu mucegai, lapte, otet, pudra de usturoi si mustar. E servit de cele mai multe ori cu legume crude sau cu fripturi, precum aripioare de pui.
Ranch Dressing e un sos facut din lapte, smantana, maioneza, ceapa verde, pudra de usturoi si ierburi. Acest dressing este in topul popularitatii in America, alaturi de dressingul italian, si merge cel mai bine cu broccoli, morcovi, dovlecei, ceapa sau cartofi fierti.
Dressing-ul Italian e un sos asemanator cu vinegreta, format din apa, ulei, otet sau suc de lamaie, piper, ceapa maruntita si ardei gras, zahar, usturoi, oregano, fenicul, sare si marar. E cel mai cunoscut, desigur, in Italia, unde e folosit adresea pentru salate si preparat ad-hoc, din ingrediente proaspete.
Dressing “O mie de Insule” este un sos facut de obicei din maioneza, ketchup, tabasco si legume taiate fin, cum ar fi muraturi, ceapa, ardei gras si masline verzi. Uneori, se adauga si ou fiert tare taiat fin. Dressing-ul e folosit foarte des pe salate de tot felul, avand un gust foarte diferit fata de celelalte dressing-uri. Se utilizeaza si in fast-food-uri, pe hamburgeri sau pui prajit.
Oricare ar fi reteta, un lucru e cert: un dressing schimba total gustul unei salate. Aceeasi combinatie de legume poate avea cu totul alt gust in functie de dressing. Sa nu mai vorbim si despre faptul ca o salata e un fel de mancare extrem de nutritiv si sanatos!
Conceptul de dressing de salata variaza de la o cultura la alta. Spre exemplu, sosul vinegreta este foarte folosit in Europa de sud, in vreme ce maioneza e mai populara in Europa de Est si Rusia. In Danemarca, cele mai multe dressinguri de salata se bazeaza pe smantana. In America de Nord exista cea mai mare varietate de dressing-uri, inspirate din toate culturile.
In Romania, cel mai popular dressing este o simpla combinatie de ulei si otet, care, de fapt, nu aduce foarte multa savoare salatei. Iata care e povestea celor mai populare sosuri de salata si cum se pregatesc ele:
Blue Cheese Dressing eun sos popular in America. E preparat, de obicei, din maioneza, smantana, branza cu mucegai, lapte, otet, pudra de usturoi si mustar. E servit de cele mai multe ori cu legume crude sau cu fripturi, precum aripioare de pui.
Ranch Dressing e un sos facut din lapte, smantana, maioneza, ceapa verde, pudra de usturoi si ierburi. Acest dressing este in topul popularitatii in America, alaturi de dressingul italian, si merge cel mai bine cu broccoli, morcovi, dovlecei, ceapa sau cartofi fierti.
Dressing-ul Italian e un sos asemanator cu vinegreta, format din apa, ulei, otet sau suc de lamaie, piper, ceapa maruntita si ardei gras, zahar, usturoi, oregano, fenicul, sare si marar. E cel mai cunoscut, desigur, in Italia, unde e folosit adresea pentru salate si preparat ad-hoc, din ingrediente proaspete.
Dressing “O mie de Insule” este un sos facut de obicei din maioneza, ketchup, tabasco si legume taiate fin, cum ar fi muraturi, ceapa, ardei gras si masline verzi. Uneori, se adauga si ou fiert tare taiat fin. Dressing-ul e folosit foarte des pe salate de tot felul, avand un gust foarte diferit fata de celelalte dressing-uri. Se utilizeaza si in fast-food-uri, pe hamburgeri sau pui prajit.
Oricare ar fi reteta, un lucru e cert: un dressing schimba total gustul unei salate. Aceeasi combinatie de legume poate avea cu totul alt gust in functie de dressing. Sa nu mai vorbim si despre faptul ca o salata e un fel de mancare extrem de nutritiv si sanatos!
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Pentru ca este vara , anotimpul salatelor , va propun una foarte buna ...salata de cruditati, cu smantana :
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 morcovi, 2 mere, 1 telina, 1 pastirnac, 2 castraveciori, ½ sfecla
mijlocie, ¼ varza cruda mica, 2-3 linguri zeama de lamiie, 4 linguri
smintina, 2 rosii, 1 salata verde, sare, piper
Mod de preparare:
Morcovii, merele, telina, pastirnacul si sfecla se curata de coaja, se
spala si se dau pe razatoare, castraveciorii se taie rondele, varza se
taie fin. Se pune totul intr-un castron, se potriveste de sare si
piper, apoi se amesteca cu zeama de lamiie si smintina. Se niveleaza
frumos deasupra
Se garniseste cu felii de rosii si foi de salata verde
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 morcovi, 2 mere, 1 telina, 1 pastirnac, 2 castraveciori, ½ sfecla
mijlocie, ¼ varza cruda mica, 2-3 linguri zeama de lamiie, 4 linguri
smintina, 2 rosii, 1 salata verde, sare, piper
Mod de preparare:
Morcovii, merele, telina, pastirnacul si sfecla se curata de coaja, se
spala si se dau pe razatoare, castraveciorii se taie rondele, varza se
taie fin. Se pune totul intr-un castron, se potriveste de sare si
piper, apoi se amesteca cu zeama de lamiie si smintina. Se niveleaza
frumos deasupra
Se garniseste cu felii de rosii si foi de salata verde
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Sunt convins ca saliveaza toti iepurii care citesc ce ai scris mai sus...
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
papa si tu telina si sa vezi cum te vor invidia iepurashii ca dai mai repede din cur decat ei ....
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
io cred ca nu viteza conteaza la ce zici tu eno,plm e doar o parere
nicknistor- Gigolo XXL
- Sex :
Numar mesaje : 3662
Puncte : 7916
Reputatie : 41
Localizare : arad-cluj Varsta : 49
Data nasterii : 12/02/1975
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
enola_gay a scris:papa si tu telina si sa vezi cum te vor invidia iepurashii ca dai mai repede din cur decat ei ....
Daca efectul asupra femeilor ar fi identic cu diferenta ca s-ar manifesta la nivelul gatului (adica ar da din cap cum as da eu din cur), acum mi-au roaba si plec la piata dupa telina... Fac si inghetata de telina...
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
dar voi credeti ca eu nu stiu ???
dar nu era sa-l las pe rechi sa aibe ultimul cuvant , nu ??!?!?!?!?
dar nu era sa-l las pe rechi sa aibe ultimul cuvant , nu ??!?!?!?!?
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Cea mai buna leguma e carnea...am stat la prietena mea din Italia,nu zic ca n-a fost sanatos ce mi-a dat de mancare,ca, ce sa zic am slabit trei kg.si m-am bucurat...dar eu sincer,nu dau mancarea din Ardeal pentru toate salatele din lume!
Tasha- Fresh "meat"
- Numar mesaje : 495
Puncte : 5902
Reputatie : 0
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Rulouri cu somon afumat
6 clatite
6 felii de somon afumat
150g crema de branza
1 lingura suc de lamaie
3 linguri marar tocat
sare
Cum preparam:
Taiem clatita in sase bucati si le prindem cu scobitori. Repetam procesul cu celelalte clatite.
4 portii
Timp de preparare: 15 minute
6 clatite
6 felii de somon afumat
150g crema de branza
1 lingura suc de lamaie
3 linguri marar tocat
sare
Cum preparam:
- Amestecam branza cu mararul tocat si sare.
- Asezam o clatita pe farfurie si intindem un strat subtire de branza.
- Asezam deasupra o felie de somon si rulam clatita.
Taiem clatita in sase bucati si le prindem cu scobitori. Repetam procesul cu celelalte clatite.
4 portii
Timp de preparare: 15 minute
vlavi- Scutier
- Sex :
Numar mesaje : 9100
Puncte : 12143
Reputatie : 121
Localizare : Braila Varsta : 66
Data nasterii : 30/10/1957
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Interesant , multumesc ...mi-am notat ...in gand ...
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Pasta de branza
branza de burduf sau branza dulce frecata cu sare, cateva linguri de smantana,marar sau verdeata de care doriti voi si de aici incolo la aprecierea voastra, sunculita, parizer, afumatura, ceapa, usturoi, .....a si uitasem , in funtie de cantitate, se pune unt....
branza de burduf sau branza dulce frecata cu sare, cateva linguri de smantana,marar sau verdeata de care doriti voi si de aici incolo la aprecierea voastra, sunculita, parizer, afumatura, ceapa, usturoi, .....a si uitasem , in funtie de cantitate, se pune unt....
leoaika- Fresh "meat"
- Sex :
Numar mesaje : 173
Puncte : 5529
Reputatie : 4
Localizare : Lugoj,Timis Varsta : 52
Data nasterii : 04/08/1971
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Ba mănânc pentru că mâncarea e gustoasă, îmi provoacă plăcere să o gătesc, să o pap, să o dăruiesc.
GUGULUF CU CAFEA SI MIGDALE
Ingrediente:
1lingura cafea instant
1/2 cana apa clocotita
1/3 cana cacao
90g unt
2lingurite esenta de vanilie
1cana zahar tos
2 oua( separate)
1/2 cana smantana
1/2 cana migdale
1 cana faina cernuta
1 plic praf copt
1 lingura migdale prajite maruntite sau fulgi de migdale
Glazura de cafea:
1 1/2 cana zahar pudra
1 lingura cacao
60 g unt
2 lingurite cafea instant
1 1/2 lingura apa clocotita
Se
dizolva cafeaua in apa si se adauga cacaoa.Se bat untul, esenta si
zaharul cu mixerul pana devin ca o spuma apoi se incorporeaza
galbenusurile, smantana, migdalele, faina cu praful de copt si
amestecul de cafea.la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se
toarna in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt si se coace
la foc moderat 180 grade 40 min. Se lasa sa se raceasca pe un gratar,
se imbraca cu glazura si se orneaza cu migdale.
GUGULUF CU CAFEA SI MIGDALE
Ingrediente:
1lingura cafea instant
1/2 cana apa clocotita
1/3 cana cacao
90g unt
2lingurite esenta de vanilie
1cana zahar tos
2 oua( separate)
1/2 cana smantana
1/2 cana migdale
1 cana faina cernuta
1 plic praf copt
1 lingura migdale prajite maruntite sau fulgi de migdale
Glazura de cafea:
1 1/2 cana zahar pudra
1 lingura cacao
60 g unt
2 lingurite cafea instant
1 1/2 lingura apa clocotita
Se
dizolva cafeaua in apa si se adauga cacaoa.Se bat untul, esenta si
zaharul cu mixerul pana devin ca o spuma apoi se incorporeaza
galbenusurile, smantana, migdalele, faina cu praful de copt si
amestecul de cafea.la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se
toarna in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt si se coace
la foc moderat 180 grade 40 min. Se lasa sa se raceasca pe un gratar,
se imbraca cu glazura si se orneaza cu migdale.
vlavi- Scutier
- Sex :
Numar mesaje : 9100
Puncte : 12143
Reputatie : 121
Localizare : Braila Varsta : 66
Data nasterii : 30/10/1957
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
wowwwwww...vai de papilele mele gustative...am salivat abundent,numa citind..... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
eu am sa va fac ,cand veniti la mine, placinte dobrogene,cu branza sarata....nu va pot da aci reteta pentru ca trebuie sa vezi cum se prepara!..e o tehnica! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
eu am sa va fac ,cand veniti la mine, placinte dobrogene,cu branza sarata....nu va pot da aci reteta pentru ca trebuie sa vezi cum se prepara!..e o tehnica! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
hotsexyro- Miss Vitalitate
- Numar mesaje : 11940
Puncte : 12322
Reputatie : 81
Localizare : Brasov Varsta : 70
Data nasterii : 14/05/1954
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa,iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii.
Este o usurare sa aflam adevarul dupa atatea si atatea studii conflictuale despre nutritie.
1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
4. Italienii beau mult vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
CONCLUZIA:
Mancati si beti tot ce vreti. Se pare ca faptul ca suntem romani e ceea ce ne omoara.
Este o usurare sa aflam adevarul dupa atatea si atatea studii conflictuale despre nutritie.
1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
4. Italienii beau mult vin rosu si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera de mai putine atacuri de cord decat romanii.
CONCLUZIA:
Mancati si beti tot ce vreti. Se pare ca faptul ca suntem romani e ceea ce ne omoara.
vlavi- Scutier
- Sex :
Numar mesaje : 9100
Puncte : 12143
Reputatie : 121
Localizare : Braila Varsta : 66
Data nasterii : 30/10/1957
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
enola_gay- Miezul din dodoashca
- Sex :
Numar mesaje : 12892
Puncte : 14894
Reputatie : 39
Localizare : frfnfdfmdmk Varsta : 113
Data nasterii : 01/01/1911
abyss- Miss Popularitate
- Sex :
Numar mesaje : 1884
Puncte : 6097
Reputatie : 22
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
amu depinde ce mananci ca sa traiesti, eu ieri mancai un fel de mancare, si nu stiu de ce pana me imi tiuia mereu detectorul de gaze , mi se oprea centrala taman cand voiam si eu sa-mi fac un ceai
Tataita- Fresh "meat"
- Sex :
Numar mesaje : 616
Puncte : 6048
Reputatie : 10
Localizare : my country Varsta : 60
Data nasterii : 02/08/1963
abyss- Miss Popularitate
- Sex :
Numar mesaje : 1884
Puncte : 6097
Reputatie : 22
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
BB12 e o vitamina ?????
(app, am facut o zacusca nemaipomenita )
(app, am facut o zacusca nemaipomenita )
Didina- Invatacel
- Sex :
Numar mesaje : 1385
Puncte : 6858
Reputatie : 22
Varsta : 54
Data nasterii : 11/10/1969
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
aaaaa, agentul 007? )))))))))))))))))))
Didina- Invatacel
- Sex :
Numar mesaje : 1385
Puncte : 6858
Reputatie : 22
Varsta : 54
Data nasterii : 11/10/1969
Re: Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc ...
dracu sa-l pieptene.... il cunosc? ))))
Didina- Invatacel
- Sex :
Numar mesaje : 1385
Puncte : 6858
Reputatie : 22
Varsta : 54
Data nasterii : 11/10/1969
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Pagina 1 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|